Wat is een zonnebankkuur?

Wat is een zonnebankkuur?

Niet iedereen heeft hetzelfde huidtype, en daarom is het belangrijk dat u een persoonlijke zonnebankkuur volgt. Een kuur bestaat doorgaans uit een tiental sessies of beurten.
Hoofdregel is dat de eerste sessie zeer kort gehouden wordt (ongeveer de helft van de normale aanbevolen tijd). Dit om te zien hoe de huid reageert op de bestraling. Na u eerste sessie dient u minstens 48 uur te wachten alvorens de volgende sessie aan te vatten. De reden daarvoor is de vertraagde werking van UVB. Dit wil zeggen dat het goed mogelijk is dat u pas na 8 tot 24 uur opmerkt dat u verbrand bent of huiduitslag hebt gekregen van uw eerste sessie.

Een minimale erytheem dosis of roodheid is toegelaten op voorwaarde dat deze weggetrokken is bij uw volgende sessie.Als u sterke verbranding, uitslag of een allergische reactie opmerkt, mag u daarmee niet zonnen! Het probleem zal daardoor enkel erger worden. Bij huidproblemen steeds uw arts raadplegen.
Vanaf de tweede sessie mag u de duur van de sessie geleidelijk aan verlengen. U moet wel telkens minstens 24 uur tussen opeenvolgende sessies houden!
Het is raadzaam om in één jaar niet meer dan vijf zonnebankkuren te ondergaan. Laat uw huidtype bepalen aan de hand van de vragenlijst.

Reserveer nu en bel onmiddellijk op +32 (0)16 25 90 54

of schenk een waardebon